Dating med selvsikkerhet

Det er ikke få steder det snakkes om selvtillit og det å elske seg selv. Det er ikke så rart egentlig. For livet er så mye bedre når man har tro på og er glad i seg selv. Dette gjelder selvfølgelig også for dating og parforhold.

Usikre personer har en tendens til å overanalysere alt og legge skylden for det som går galt på seg selv. Det blir mye selvklandring, og det er faktisk bare idioti. Jeg har gjort den feilen selv, om igjen og om igjen? Det kommer intet godt ut av det.

For noen måneder siden fikk jeg et nyhetsbrev fra A new mode. Det handlet om 10 ting personer med selvtillit gjør annerledes enn usikre personer. Det var helt genialt, så jeg har lyst til å dele noe av det med dere. Og ja, dette funker garantert for menn også, men som dame er det lettere å skrive til damer.

Selvfølgelig liker han deg

Vi damer bruker mye tid på å lete etter tegnene på om en fyr liker oss eller ikke. Det viser bare hvor usikre vi er.

En selvsikker dame vil ikke bruke tid på slike bekymringer. Hun vet allerede at hun er bra nok. At de rette personene vil like henne, respektere henne og bli glad i henne akkurat slik hun er. Hun bruker ikke tid på menn som er nølende eller ikke viser engasjement og interesse. Hun vet hva hun fortjener, og nøyer seg ikke med noe dårligere. Hun vet at han liker henne inntil det motsatte er bevist. Og hvis han mot all formodning ikke skulle like henne, så er det verken hennes skyld eller hennes problem.


 

It's not you, it's him!

Hvorfor skal vi damer alltid spørre oss selv hva vi gjorde galt hvis han mister interessen eller ikke kontakter oss tilbake? Det er på tide å innse at noen ganger er det bare ikke meningen. Det kan være dere er for forskjellige. Det er feil tid, feil sted, feil folk. Kanskje kjemien bare ikke er der.

En selvsikker dame vil ikke ta slikt personlig. Det er selvfølgelig ikke noe hun gjorde feil. Det er ikke noe feil ved henne. Det var bare ikke den rette matchen. Og det er greit, for hun vet at hun ikke kan matche alle.

Vit hva du fortjener

Det er dessverre mange kvinner som ikke klarer å sette klare grenser for seg selv, og stå for de valgene hun har gjort. For all del, man skal ikke bli helt "crazy bitch" å forlange i det vide og det brede. Enhver mellommenneskelig relasjon handler om å gi og ta, for uten denne balansen vil noen sitte igjen med svarteper.

En selvsikker dame vet hva hun er verdt og hva hun fortjener. Hun har ingen problemer med å gi av seg selv, men hun stiller også sunne krav og grenser. Hun vil ikke finne seg i hva som helst, og forlater heller et dårlig forhold enn å ta til takke med den driten hun får. En selvsikker dame lar seg heller ikke pille på nesen. Hun kan gjerne diskutere sine valg, men ingen får pushe dem uten hennes samtykke.


 

Show off er usexy

Vi kan alle skryte litt av oss selv innimellom, og det er greit. Det er derimot bare usikre mennesker som hele tiden må fremheve seg selv og kontinuerlig driver med show off.

En selvsikker dame vet at hun er bra, og hun vet at hun er likt. Hun trenger å vise verden det til enhver tid, og hun trenger ikke omverdens bekreftelse på alt hun gjør. Hun bare vet. Hun trenger ikke å selge seg inn hos den hun dater, eller å prøve å overbevise han om hvor bra hun er. En selvsikker dame vet at hun er bra nok, og at han vil se det hvis hun bare nyter daten og er seg selv. Det er nok.

En selvsikker dame vil også benytte en date til å vurdere om HAN er verdig hennes tid, engasjement og interesse, fremfor å bruke tiden på å overtale han.

Ta ansvar for egen lykke

Det er sørgelig å se hvor mange som gjør sin lykke avhengig av sin partner eller fremtidige partner. Det er selvfølgelig helt greit å være lykkelig sammen med sin partner og la partneren være en av grunnene til at man er lykkelig, men han skal ikke være den eneste grunnen til din lykke.

En selvsikker dame har sitt eget liv, og er glad i det livet hun lever. Hun er ikke avhengig av en mann for å gjøre livet komplett eller lykkelig. Hun tar selv ansvar for sitt liv, sine handlinger og sine følelser. I stedet for å klage over det som ikke er bra nok, så gjør hun noe med det. Hun tar ansvar for sin egen lykke og sitt eget liv.


 

Ikke bry deg om hva andre mener

Veldig mange er litt for opptatte av hva alle andre tenker og mener om oss. Det er synd, for vi kan ikke tilfredsstille alle. Vi kan heller ikke være som alle andre, vi kan kun være oss selv.

En selvsikker kvinne bryr seg ikke om hva andre mener. Hun vet hun er smart, pen, snill osv. Hun trenger ikke andres bekreftelse. Og hvis andre ikke liker henne slik hun er, så er det deres problem. Hun er også sikker nok på seg selv om sine relasjoner at hun ikke trenger titler, ringer, eller andre bekreftelser på hva relasjonen er eller betyr.

Vit hva du vil ha

Dessverre vil mange bare ha én kjæreste, uten egentlig å vite hvilke ønsker de legger i det. De søker, uten egentlig å vite hva eller hvem de søker.

En selvsikker kvinne vet hva hun vil ha. Ikke slik at hun stiller konkrete krav til utseende, utdanning, yrkesvalg osv. Hun vet hva hun ønsker seg og trenger i et parforhold, og ser etter disse egenskapene hos mennene hun dater. En selvsikker kvinne bruker både hodet og hjertet i sin søken. Hun nøyer seg ikke med en som ikke er kompatibel med henne selv, fordi hun vet det ikke vil vare og det vil ikke gjøre henne fornøyd. Hun fortjener den rette, og ikke bare den rette akkurat nå.

Hvorfor være en selvsikker kvinne?

Jeg har tidligere vært usikker i møte med menn. Undret på om jeg er god nok i det lange løp. Undret på om jeg er den rette for han. Stilt alle de gale spørsmålene.

Livet ble mye lettere når jeg tok ansvar for min egen lykke. Når jeg sluttet å overanalysere alt jeg og han gjorde, og sluttet å legge skylden på meg selv. Det føles også mye mer rett å fokusere på om han er rett for meg og det jeg ønsker at en relasjon skal være. For det er tross alt det eneste jeg kan vurdere.

Det gjør også dating mye mer gøy, når jeg kan fokusere på å kose meg i stedet for å tenke på om jeg burde gjøre sånn eller slik. For dating kan være gøy!

Lykke til!

Her finner du hele artikkelen 10 Things confident people do different in dating and relationships

- Fri og freidig -

#singel #single #singelliv #singeltilværelse #datingtips #dating #date #forhold #parforhold #selvtillit #selvsikker #tips #tipsogtriks #selvsikkerhet #tropådegselv #sex #samliv #sexogsingelliv #fri #friogfreidig #anewmode #finnedenrette #par #denrette #datetips #sjekking #sjekketips #blogg

2 kommentarer

Scorpilady

16.04.2017 kl.18:30

Den selvtilliten er så veldig viktig, kjenner meg igjen på både godt å vondt. Både i dating livet og I forhold egentlig. Spennende blogg du har, ble jaggu sittende å lese en stund :-)

Fri og freidig

16.04.2017 kl.18:31

Scorpilady: Takker! Så gøy at du ble sittende å lese! Har vurdert lenge å blogge, men først nå jeg har fått meg til det.

Ja, selvtillit er viktig i alle aspekter av livet egentlig...

Skriv en ny kommentar

hits